In gesprek met je lichaam en daarnaar luisteren, juist nu!

Ik krijg in de praktijk vaak de vraag hoe ik met de uitdagingen in deze tijd omga. Meer dan ooit is het in mijn ogen nu belangrijk om de beste maatjes met je lichaam, met je wezen, met je energie te zijn. Je eigen autoriteit te zijn met jouw waarheid die voor jou kloppend voelt. In deze tijd is het belangrijk om veel aan preventie te doen, je eigen functioneren te evalueren en optimaliseren vanuit een liefdevolle en stimulerende houding. Vanuit liefde voor jezelf en met respect naar je lichaam… stromend naar de liefde voor anderen, de natuur, de kosmos en met respect naar iedereen. Ik deel graag een paar simpele tips met je die je wellicht kunnen inspireren.

1) Water (met citroen)

Ik begin de ochtend met lauw water en een uitgeperste halve biologische citroen of met een druppeltje pure etherische olie van Citroen.  Dat heeft heel veel voordelen, citroen maakt het lichaam meer basisch in een vaak zuur milieu in ons lichaam. 
Je kan er ook voor kiezen om te starten met waterkefir op de nuchtere maag, dat is vooral ondersteunend voor de darmflora. Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water en kan ook informatie dragen en doorgeven. Iedere keer dat ik een glas water drink, een douche neem, in de natuur water zie of voel stel ik me voor dat er licht en liefde door het water stroomt, in mij en in mijn omgeving de hele wereld over.

2) Bewegen op nuchtere maag
Om het lichaam wakker te maken, in beweging te brengen en ook de spijsvertering te stimuleren is bewegen op de nuchtere maag een cadeau voor het lichaam. Een wandeling in de natuur als ik daar tijd voor heb, maar anders een paar yoga oefeningen, de 7 minute app waarbij ik alle spieren in het lichaam aanzet of een korte workout van 4 minuten die door iedereen gedaan kan worden en het lichaam uitnodigt om op een betere manier te gaan functioneren. Het verzorgen van mijn tempel (lichaam) staat hoog op mijn prioriteitenlijst. Blijven bewegen geeft energie.

3) Mediteer, ervaar stilte en zoek de natuur op
Ik geef mezelf de ruimte om iedere dag te mediteren of in stilte met mezelf te zijn
(luisteren naar een goed stuk muziek kan daar ook verstillingeen voorbeeld van zijn). Me af te vragen wat mijn lichaam me wil laten weten. Ik kijk bijna geen TV meer en laat me niet elke keer opnieuw door angstnieuws overvallen. Er zijn veel verschillende vormen van mediteren, zoek iets dat bij je past. Statisch, bewegend of alleen maar stap voor stap mindful lopen in de natuur. Ik heb met mezelf de afspraak dat ik iedere dag een wandeling maak en ieder weekend in de natuur een langere wandeling. Vanuit dankbaarheid dat ik hier op de mooie aarde mag leven. De natuur inspireert me, laadt me op, maakt me nederig en laat me onderdeel van een groter geheel voelen. En ook ik heb vaak geen zin, het weer nodigt niet altijd uit, maar elke keer als ik buiten ben ben ik blij dat ik gegaan ben. Ik heb dus die afspraak met mezelf en hoef me dus niet af te vragen of ik het wel of niet doe. Ik ga gewoon!

4) Afstemming met gelijkgestemden
Juist in deze tijd waar er veel angst en negativiteit om ons heen is, kies ik heel bewust met wie ik afspreek en wat me energie geeft. Ik zoek mensen op waar ik open en respectvol mee kan sparren, waar ieders waarheid OK is en je niet in een discussie belandt. De tijd van consumeren en vertrouwen op externe autoriteiten is in mijn ogen voorbij. Ik doe graag mijn eigen onderzoek en daar ben ik al veel in tegengekomen wat me heeft geholpen om te voelen wat er voor mij klopt. Er zijn veel groepen (bv. op Telegram) die bezig zijn met de nieuwe aarde die ontstaat, de overgang van 3D naar 5D en die samen met elkaar de trilling hoog willen houden. Ook rondom bepaalde visies ontstaan steeds meer groepen die zich verenigen en het heft in eigen hand nemen op weg naar een vernieuwde samenleving. Dus kijk wat je aanspreekt en waar je kan aansluiten. Verandering begint van binnen en je bent zelf de verandering die je wilt zijn (Ghandi)

5) Keuze om steeds opnieuw je eigen waarheid te kiezen en te (helpen) creëren
Het wordt steeds belangrijker om de weg naar binnen te gaan, te voelen wat jouw waarheid op dit moment is en wat je in het hier en nu nodig hebt. Een mooie vraag die je jezelf hierbij kan stellen is: “Wat zou liefde nu doen?”. Vaak zijn we streng voor onszelf of te druk met van alles dat we geen contact kunnen krijgen met wat belangrijk is of wat wij écht willen. Dit is de tijd waarin nieuwe schepping aan de orde is, voor mij voelt het of we midden in de baring van de nieuwe tijd zitten. En dus los te laten en op te ruimen wat niet meer dient. Maak een collage of een filmpje of boekje wat jou inspireert zodat het visueel voor je wordt. Visualeer jouw waarheid en voed die iedere dag. Ik noem dat je ziel voeden keer op keer en het ook prioriteit (blijven) geven. Een voorbeeld van een filmpje wat ik gemaakt heb, vind je hier… wellicht inspireert het je. 

6) Vraag wat je nodig hebt en durf te ontvangen
vragenIedere dag opnieuw maak ik contact met mijn lichaam, met mijn wezen en vraag het wat het nodig heeft. En iedere dag opnieuw vraag ik licht en liefde in deze tijd. Ik leer steeds beter hulp vragen, niet alleen praktisch aan mensen maar ook aan energie (noem het het Goddelijke, de kosmos, hogere zelf, gidsen, de natuur) en het werkt. Ik laat zien wie ik ben, beken kleur en vraag waar ik behoefte aan heb. Spannend af en toe maar het doet me goed. Elk moment opnieuw vanuit niet weten en onzekerheid, vanuit het durven loslaten van oude patronen en systemen. Daar worden we in mijn ogen toe uitgenodigd in deze tijd. Er wordt echter gewacht op een vraag aan de andere kant voordat ze ook kunnen geven. Geven is vaak een gemakkelijker uitgangspunt voor ons en vragen is wennen. Maar zeker de moeite waard en er is op alle vlakken hulp is mijn ervaring.

7) Geef een glimlach aan een ieder die je tegenkomt
Het is zo simpel maar o zo belangrijk, vooral in deze tijd dat we elkaar minder aanraken en elkaar minder (kunnen) zien. Ik kijk iedereen die ik tegenkom in de ogen en groet een ieder met een glimlach. Juist nu! Wat een verbinding ervaar ik dan. Het maakt mijn dag goed en ik zie de reactie bij de ander. Dat is sowieso al iets dat mijn trilling verhoogt.

Ik hoop van harte dat je liefdevol en begrijpend naar jezelf bent in deze pittige tijd en dat je je rust en ruimte gunt… We zijn écht op weg naar een nieuwe fase in de mensheid volgens mij, dus hopelijk heb wat compassie en geduld met jezelf en elkaar. Het is een bijzondere tijd en uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel. En dat is waar ik elke keer contact mee maak in deze soms polariserende wereld. Van Angst naar Liefde!

Scroll naar boven