Pijnklachten

Pijn is een signaalfunctie van het lichaam. Let op: er is iets aan de hand en daar is dus aandacht voor nodig! Ergens weten we dat allemaal maar in de hectische tijd hebben we vaak te weinig oog voor de boodschap van pijn. Maar vaak is het juist nodig de achtergrond te achterhalen om ook tot herstel te komen. Anders blijft de pijn of komt het elders op een ander moment terug.

Kinesiologie en dan met name de Espavo methode geeft duidelijk inzicht in de achtergronden van pijnklachten. Het maakt door verschillende spiertesten het onbewuste bewust in het lichaam zodat de boodschap van de pijn duidelijk wordt. En als die boodschap over gekomen is, zal het lichaam ook gemotiveerder worden om het zelfgenezend vermogen aan te zetten tot herstel. Vervolgens kunnen we ook ondersteunende oefeningen of middelen uittesten die in het dagelijks leven kunnen helpen in het omgaan met pijn.

“Eindelijk is die vreselijke dagelijkse hoofdpijn zo goed als voorbij. Nog af en toe een dagje maar het mag geen naam meer hebben.”

“De natuur geneest, de therapeut is niet de meester, maar de dienaar van de natuur,
de zieke wordt teruggeleid naar gehoorzaamheid aan de wetten van de natuur.”
Hippocrates: Griekse arts, grondlegger van de westerse Geneeskunde

Scroll naar boven