Ervaringen cliënten

Onderstaand volgen een paar reacties van cliënten naar aanleiding van de begeleiding.

“Recentelijk heeft Mirjam me behandeld voor mijn dyslexie. Dat deed ze middels Kinesiologie en wonderbaarlijk genoeg was met één sessie mijn concentratie bij het lezen enorm toegenomen (en kon ik ineens scannend en globaal lezen, terwijl ik voorheen alles moest lezen om grip te krijgen op een tekst) en is de druk op mijn schouders en de stress in mijn nek enorm verlicht. Werkelijk super! 
Mirjam is door haar kennis & ervaring op vele gebieden thuis en weet met haar totaalaanpak mij keer op keer te raken en te ondersteunen in mijn vraagstukken. Daarnaast heeft ze een plezierige aanpak in het werk mede ingegeven door haar warme persoonlijkheid en humoristische aanpak. Dat maakt dat niet de zwaarte wordt benadrukt & het probleem wordt vergroot, maar de lucht, kracht en de ruimte wordt gevonden. Door Mirjam voel ik me altijd gesterkt (vooral in wie ik ben).”

Els


“Voor mij, onbekend met de methode Kinesiogie, was het heel waardevol om tijdens de sessies met Mirjam te ontdekken hoeveel wijsheid er in mijn lichaam zit. Mijn lijf weet alles, onthoudt alles, slaat alles op. En heeft dus ook alle oplossingen en alle antwoorden in zich! Via kinesiologie heb ik geleerd mijn lichaam volledig te vertrouwen en de signalen die het met grote regelmaat afgeeft serieus te nemen. Ik voel me hierdoor niet alleen fitter, maar ik creëer zo zelf mijn eigen basis en balans om beter om te gaan met alle uitdagingen die in het dagelijks leven op me af komen, vertrouwend op mijn eigen wijsheid (of is het eigenwijsheid) en intuïtie.

Hanneke


“Ik ben erg tevreden over de behandelingen van Mirjam. Veel klachten die ik had zijn over. Ze behandelt haar cliënten respectvol en met veel aandacht en liefde.”

Irene


“Op 22 april 2014 hebben wij kennis gemaakt met Mirjam.

Eerst alleen omdat de benen van mijn partner zo erg jeukte dat hij het liefst zijn vel eraf zou krabben om maar geen jeuk meer te hebben. In de loop der jaren heeft Mirjam ons op weg geholpen om ieder ons eigen pad te lopen om er zo voor elkaar te kunnen zijn. Mirjam dank je wel daarvoor. Wij hopen dat wij nog heel lang van jouw kennis en integriteit gebruik mogen maken.”

Jacqueline


“Het is nu de hoogste tijd om hier eens wat moois te schrijven. Uit het verleden vandaan ben ik zeer regelmatig teleurgesteld geweest in de reguliere geneeskunde en dan druk ik mij zeer voorzichtig uit. Altijd was ik al op zoek naar iemand die het totaalplaatje zou overzien, holistisch dus…..lichaam, geest en ziel werken samen. Daar ben ik heilig van overtuigd. Ik heb dan ook even gewacht (een half jaar….;-) met het schrijven van een reactie hier want ik was nogal sceptisch. Eerst zien dan geloven werd mijn motto. Nou dat zien werd inderdaad geloven, wat voel ik mij een ander mens tegenwoordig.

Ik was behoorlijk uit balans, mijn eerste consult maakte ik huilend aan de telefoon met Mirjam, tegenwoordig ga ik weer lachend door het leven! Mirjam is een zeer warme persoonlijkheid, altijd goedlachs, neemt echt alle tijd voor je, straalt rust uit en heeft kennis van zaken en ze “doet haar ding”, praten oftewel communiceren met je lichaam d.m.v. van spiertesten, en…en…enfin dit wordt te ingewikkeld om uit te leggen. Ik zou zeggen, ga het ervaren. Dankbaar ben ik voor het feit dat Mirjam op mijn pad is gekomen. Warme groet, Heleen.”

Heleen


“Gelukkig heb ik nu geen jeuk meer met voetballen van de plastic scheenbeschermers.
Nu kan ik weer extra goed spelen ;-). Dank je wel!”

Dennis (8 jaar)


“Mirjam heeft me getroffen in de grote openheid waarmee zij haar werk doet. Ze luistert onderzoekend zonder oordelen naar wat je te vertellen hebt en vooral ook naar wat je lijf te vertellen heeft via kinesiologie en de Espavo methode.
Ik voelde daardoor veel vertrouwen in wat zij vroeg en deed.
Een van de thema’s die zij op het spoor kwam verbeterde direct na de behandeling aanzienlijk en wat ik ook erg prettig vond was dat ik een paar kleine praktische oefeningen mee kreeg die ik bijna dagelijks doe en die me goed doen.
De zorgvuldige uitwerking van de aantekeningen van het proces die Mirjam me achteraf mailde hielp daarbij zeer.”

Clarine


“Mirjam heeft me geholpen in het vormgeven van mijn eigen loopbaan. Mede door haar warme, oprechte en betrokken houding heb ik kunnen ontdekken wat mij werkelijk drijft. Samen met haar heb ik mijn droombaan handjes en voetjes kunnen geven door het concreet te maken in kleine stapjes. Ik vond het erg plezierig met Mirjam: ik heb leuke creatieve oefeningen gedaan onder het genot van heerlijke ayurvedische thee. Je lijf heeft veel te zeggen. Door gebruik te maken van Touch for Health, was er ruimte voor mijn lijf om aan te geven waar ik energie van krijg en wat er nodig is om mijn droombaan te vinden. Een mooie combinatie!”

Caroline


“De behandelingen van Mirjam zijn voor mij ontzettend waardevol geweest. Ik kwam bij Mirjam terecht in een periode dat ik niet goed herstelde na een schildklieraandoening. Ik was altijd moe, kon niet goed aan mijn studie werken en zat vast in mijn ontwikkeling. Al bij de eerste behandeling voelde het goed. Dat eerste positieve gevoel heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. Al lange tijd kan ik nu weer lekker mijn dingen doen, heb ik voldoende energie, en gaat het goed met mijn studie. Maar vooral zit ik weer lekker in mijn vel, en vecht ik niet meer tegen mijn eigen lichaam.

Voordat ik bij Mirjam kwam heb ik, ook met hetzelfde probleem, diverse alternatieve artsen bezocht. Dit ook wel met succes, maar de klachten kwamen steeds weer terug. Het grote verschil met ‘Touch’ is dat de behandeling een chronisch verschil maakt, immers worden niet alleen de symptomen aangepakt (moeheid, eczeem, allergie etc), maar wordt het hele systeem weer in balans gebracht. Daarbij is het mijn lichaam wat aangeeft wat het nodig heeft, Mirjam tolkt hierin, en geeft het de behandeling waar het om vraagt. Het voordeel hiervan voor mij is dat je niet werkt met interpretaties van iemand anders op2 jouw verhaal over je ‘probleem’. Dit klinkt misschien wat vaag, maar de methode op basis van spiertesten is juist heel concreet en direct.
Wat ook helpt is dat Mirjam een heel prettige persoon, bij wie ik me veilig en begrepen voel, mijn verhaal goed kwijt kan, en die zeer professioneel is.
Ik gun de positieve verandering die ik heb ervaren iedereen!”

Laury


“Mirjam is een van de meest integere personen die ik ken. Net als in de reguliere geneeskunde zijn in het alternatieve circuit de nodige vage of onbetrouwbare figuren werkzaam. Maar bij Mirjam ben je – letterlijk en figuurlijk – in de beste handen. Ze neemt haar vak enorm serieus, is deskundig, warm & liefdevol en heeft daarnaast gelukkig een groot gevoel voor humor. Kortom: je voelt je niet alleen veilig bij haar, je bént het ook.”

Anne-Margot


“Onze dochter Merel (10 jaar) is nu voor de 2e keer bij Mirjam geweest.
De eerste sessie kwam Merel bij Mirjam terecht omdat ze veel last had van buikpijn. Vooral ‘s nachts had Merel last van haar buik. Ze kon moeilijk in slaap komen of werd geregeld wakker. Merel is een sensitief meisje, dat veel indrukken van buitenaf tot zich neemt. In de eerste sessie heeft Mirjam samen met Merel gewerkt aan loslaten. Daarbij werd er gewerkt met een Edelsteen. Deze geeft Merel bescherming. Deze steen draagt Merel bij zich en helpt haar.
Na de eerste sessie merkten we meteen verschil.
Merel slaapt nu goed en kan veel beter in slaap komen. Ze klaagt ook bijna niet meer over buikpijn.
3 maanden later gaf Merel zelf aan om nog een keer naar Mirjam te willen gaan.
Mirjam heeft samen met Merel gewerkt aan het minder laten binnenkomen van indrukken. Merel kreeg ook huiswerk mee:sleutelbeenkuiltje masseren en kruislopen. Merel geeft aan dat als ze de omgeving om haar heen druk ervaart ze deze oefeningen ook toepast en dat het haar helpt. Ze heeft zelfs een vriendin in haar klas dit laten doen en die ervaarde ook veel meer rust bij zichzelf.
Voor ons is het een mooie ervaring om te zien hoe Merel nu met dit alles omgaat.
Het is voor ons echt een cadeautje als ze weer bij Mirjam is geweest.
Dank je wel Mirjam dat je samen met Merel de weg bewandeld die ze nodig heeft.”

Ouders van Merel


“Een bijzondere ervaring, een luisterend oor, een goede verstaander en een opmerkelijk gevoel. Dit is wat ik heb ervaren bij mijn eerste sessie van Mirjam. Ze gaf me duidelijkheid en bevestiging door middel van mijn eigen lichaam en dit maakte me sterk en energiek. Heel bijzonder ik ben er nog stil van en dat wil heel wat zeggen.”

Puck 


“Uit pure nieuwschierigheid heb ik bij Mirjam aangeklopt voor een kennismakingssessie. Na een paar dagen voelde ik al een merkbaar verschil. Ik had meer energie en vage klachten verdwenen als sneeuw voor de zon. Nu, 4 sessies later, ben ik meer in balans dan ooit tevoren. Ik sta echt versteld van de resultaten van kinesiologie/touch for health en zou het iedereen willen aanraden! Probeer het gewoon eens uit als je nog scepsis hebt. Ik vind Mirjam als persoon erg prettig. Ze is down to earth en persoonlijk in haar benadering. Ze laat je weten wat ze doet tijdens de behandeling, dus je steekt er ook nog een hoop van op.
Mirjam, bedankt. Ik vind je je helemaal top!”

Hanneke


“Mirjam, je behandeling is me heel goed bevallen. Niet alleen je aandacht heeft me goed gedaan, ik heb ook ontdekt hoe gedegen de opleiding is die hierachter zit.
Ik heb via jou opnieuw gevoeld hoe effectief een simpele aanraking kan zijn. En hoe eenvoud groots kan doorwerken.
Het lichaam geeft enorm heldere signalen en ik vind het geweldig hoe jij deze gebruikt, vertaalt en omzet naar bruikbare informatie voor mij.”

Annemiek


“In mijn zoektocht naar meer energie ben ik via een wederzijdse kennis bij Mirjam terecht gekomen. Ondanks dat ik al met vele natuurgeneeswijzen in aanraking ben gekomen, had ik nog nooit van Kinesiologie of Touch for Health gehoord. Touch for Health is een bijzonder iets, je lichaam praat en Mirjam is de tolk. Vanuit dit gegeven kijken we elke sessie naar wat er op dat moment belangrijk is om aan te pakken. Mirjam geeft mij het gevoel dat alles bespreek baar is, niets is haar vreemd. Kinesiologie en Touch for Health heeft mij tot nu toe een stuk bewustwording gebracht. En vanuit die bewustwording kan ik verschillende thema’s aan gaan pakken.”

Wieneke

“De natuur geneest, de therapeut is niet de meester, maar de dienaar van de natuur,
de zieke wordt teruggeleid naar gehoorzaamheid aan de wetten van de natuur.”
Hippocrates: Griekse arts, grondlegger van de westerse Geneeskunde

Scroll naar boven