Hooikoorts

Bij hooikoorts, een vorm van allergie, reageert het lichaam met geïrriteerde slijmvliezen op pollen van bomen, grassen, onkruid, op bloemen of pluizen e.d. Verschijnselen die hierbij op kunnen treden zijn: niezen, jeukende, tranende of branderige ogen, loopneus of verstopte neus, benauwdheid, moe, rode of gezwollen oogleden, jeukend verhemelte etc. Aan de hand van de spiertest krijg je inzicht in de achtergronden van de hooikoorts. Vervolgens balanceren we de (groep) stoffen waar het lichaam op reageert zodat je lichaam beter met deze stoffen om kan gaan. Zo kunnen de klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Na de behandeling dien je een aantal uur contact met de pollen te vermijden. De hooikoorts behandelingen vinden dan ook plaats tussen half oktober en eind januari omdat de pollen dan uit de lucht zijn. Hooikoorts en een overgevoeligheid voor (huis)stof gaat vaak samen, dus ook daar zullen we aandacht aan besteden in de behandelingen.
Van belang is voordat we met hooikoorts aan de slag gaan dat het basale immuunsysteem zo optimaal mogelijk functioneert. Met het optimaliseren van het immuunsysteem kunnen we elk moment starten. Vaak merk je daarna al een vermindering van de hooikoortsklachten blijkt in de praktijk.

“Wat fijn dat ik nu eindelijk zonder allergie tabletjes van de zomer en het mooie weer kan genieten!”

“De natuur geneest, de therapeut is niet de meester, maar de dienaar van de natuur,
de zieke wordt teruggeleid naar gehoorzaamheid aan de wetten van de natuur.”
Hippocrates: Griekse arts, grondlegger van de westerse Geneeskunde

Scroll naar boven