Slaapproblemen

Veel mensen hebben last van slaapproblemen, van inslapen tot vaak wakker worden en vervolgens moeilijk doorslapen tot… heel vroeg wakker worden in de ochtend en niet meer in slaap vallen. Als je benieuwd bent waar jouw slaapproblemen mee te maken hebben kunnen we met de spiertest de achtergronden achterhalen. Naast het immuunsysteem, neurotransmitters en hormonen die bij het slapen een rol kunnen spelen en een energetische onbalans kunnen geven nemen we ook achtergronden als stress, werkomstandigheden, relatie e.d. mee. Zo krijg je meer informatie en inzicht en testen we vervolgens ondersteunende tips voor thuis uit.

Sommige mensen zijn altijd rond dezelfde tijd in de nacht wakker en vallen dan weer lastig in slaap. Dat zou ook te maken kunnen hebben met de orgaanklok in ons lichaam, een instrument waar we binnen de kinesiologie veel mee werken. Elk orgaan heeft in het 24-uurs ritme 2 uur waarin de energie van dat orgaan het meest actief is. Zo is de dikke darm tijd bijvoorbeeld tussen 05.00 – 07.00u in de ochtend. Een thema dat bij de dikke darm energie hoort is loslaten. Voor jezelf kun je in zo’n geval eens nagaan: zijn er zaken die ik lastig vind om los te laten (emoties, patronen, personen, verdriet etc.)

“Confronterend om te ontdekken waardoor ik altijd zo ongeveer op dezelfde tijd wakker word ’s nachts… maar ik snap het nu wel en kan er wat mee”.

“De natuur geneest, de therapeut is niet de meester, maar de dienaar van de natuur,
de zieke wordt teruggeleid naar gehoorzaamheid aan de wetten van de natuur.”
Hippocrates: Griekse arts, grondlegger van de westerse Geneeskunde

Scroll naar boven