Volg je innerlijke kompas en vaar je eigen koers

De feestdagen achter de rug, zeer bijzondere feestdagen deze keer. En nu januari… wat gaat dit jaar ons brengen? Meer dan ooit is er in mijn ogen de uitnodiging om je gezondheid in eigen hand te nemen en vanuit innerlijke kracht je koers te bepalen. Niet als slachtoffer van de externe omstandigheden maar als de creator van je eigen leven. Maar hoe doe je dat?

In mijn werk als kinesioloog staat het luisteren naar de wijsheid van je lichaam centraal. Iedere klacht, valkuil of overtuiging die in je leeft heeft een boodschap voor je, nodigt je uit om je optimaal te ontwikkelen. Het vraagt een actieve houding om zo je lichaam als vriend te gaan zien, in welke omstandigheden dan ook, en samen een team te vormen. Op een liefdevolle manier de confrontatie aangaan: lichamelijk, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Als de achtergronden van je vraag bewust worden, het zogenaamde kwartje dat valt, dan kan het zelfgenezend vermogen vervolgens weer optimaal gaan stromen. En dan komt er beweging! Vanuit beweging ontstaat creatie, nieuwe energie en vaak ook meer gaan leven zoals je bedoeld bent. Leven van je essentie!

Met de lockdown worden we allemaal geconfronteerd met de weg naar binnen, zo zonder verleidingen van buitenaf. En wat blijft er dan over… inderdaad: jouw essentie! En hoe zou het zijn vanuit die essentie je leven meer vorm te gaan geven in dit nieuwe jaar? Met een helder verstand en volop ruimte voor je intuïtie. Met de Espavo methode waar ik mee werk versterken we je innerlijke kracht en alles wat in de energie blokkeert, neutraliseren we. Zo krijg je (weer) optimaal contact met je innerlijk kompas en wordt handelen vanuit eigen regie gestimuleerd.

Dat is ook het uitgangspunt van Positieve gezondheid:   “Gezondheid als het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven.”(Nieuw gezondheidsconcept, Machteld Huber)

roer 300x246Nou aan uitdagingen geen gebrek de afgelopen tijd. Maar hoe houd je dan de regie in het dagelijkse leven? We kunnen ons focussen op wat er niet goed gaat en dat proberen te verbeteren. Maar wat dan als het even niet lukt… Een andere insteek is kijken wat er juist wel goed gaat en dat vervolgens ondersteunen en uitbouwen. En wat een andere energie geeft dat! Het blijkt dat als je extra energie steekt in dat waar je goed in bent of wat goed gaat, ook andere levensgebieden daarvan profiteren en dus vanzelf beter gaan. Niet de hard way maar de easy way dus. Vanuit de liefde voor jezelf en ondersteund door je moed. In plaats van streng zijn voor jezelf als het even niet lukt, bijvoorbeeld met het volhouden van je goede voornemens. Vraag jezelf eens af op lastige momenten of als je jezelf in de weg zit: Wat zou liefde doen in dit geval? En je zal zien dat je direct verzacht en anders kan reageren. Een oefening die hierbij kan ondersteunen, leg ik in dit filmpje uit.

Tip: Verhoog je trilling!
Om je energieniveau in deze uitdagende tijd hoog te houden, is het belangrijk voldoende dingen te doen waar je blij van wordt, die je ziel voeden. Dat ondersteunt je immuunsysteem. Dus maak bijvoorbeeld een collage van hoe jij je leven, je huis, de wereld wilt zien of maak er bv. een filmpje 
van wat je iedere dag terugkijkt. Door goed te blijven visualiseren kun je je eigen werkelijkheid creëren. En als je die collage of dat filmpje zo voor je ziet, leg dan je hand op je voorhoofd en adem rustig naar je buik. Boven je ogen zitten Emotionele Stress Release punten, die voeren alle eventuele stress omtrent die situatie af zodat de scheppende energie optimaal kan blijven stromen. Vaar jouw koers!

Dit is een artikel dat gestaan heeft in het Maximaal Gezond Magazine jan. 2021

Scroll naar boven