Luisteren naar en het verlichten van de onderstroom

We leven in een bizarre tijd vol uitdagingen. Wie had dit een jaar geleden kunnen bedenken? Onze vrije bewegingen zijn niet meer vanzelfsprekend en er is voor ons allen te offeren op dit moment. We doen het immers samen, met elkaar en voor elkaar! Een tijd die ons terugbrengt naar onze essentie, waar gaat het ons in wezen om? En wat hangt daar  dan allemaal mee samen? Bestaansrecht, naastenliefde, vrijheid. En dat raakt in ons allemaal iets aan, vandaar ook de polarisatie en het onbegrip dat je in het dagelijkse leven kan tegenkomen. Ieder heeft zijn eigen waarheid, niemand weet DE waarheid. Bestaat DE waarheid eigenlijk wel? We willen toch allemaal hetzelfde? Wat brengt ons deze bijzondere tijd?

In  mijn sessies onderzoeken we diverse lagen in de mens: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Ook de aarde, het leven en de kosmos bestaan in mijn ogen uit meerdere energetische lagen, frequenties. De oppervlakte is voor de meeste mensen op dit moment wel duidelijk, de strijd tegen een virus. Maar zijn er nog andere lagen en zo ja wat wil deze onderstroom ons tonen?

Ik vergelijk het met het spel van licht en donker, ze kunnen niet zonder elkaar bestaan. Licht heeft donker nodig en andersom, dat is de duale wereld waarin we leven. Onze aarde is aan het evolueren, en de energetische trilling van de aarde neemt de laatste maanden in een snel tempo toe. Licht heeft een hogere energetische trilling dan donker dus we kunnen er naar kijken als dat de lichtkracht van de aarde toeneemt. En wat gebeurt er als het licht toeneemt, dan komt het donker (of de schaduw) mee. Donker wil ook ‘gezien worden’. Dus zo komen er de laatste tijd steeds meer dingen aan het licht… in onszelf, om ons heen, in de politiek, in de wereld.

Een virus nodigt uit tot schonen, het is een opruimactie van het lichaam. En nu dit wereldwijde virus, blijkbaar hebben we met elkaar een hoop op te ruimen. Dus hoe vervuilder ons lichaam is (denk aan vervuiling door luchtvervuiling, straling, stress/angst, voeding, medicatie, emoties en negatieve gedachten), des te meer er valt op te ruimen. Wellicht is de ene daarom zieker van het virus dan de ander en wellicht eerder vatbaar. En zo is het volgens mij ook op aarde en in de natuur. We kunnen geen vergelijkingen trekken, soms is iets (helaas) zo als het is. Er is een oud gezegde: soms moeten we ziek worden om gezond te blijven… hoe mooi is dat (even los gezien van de schrijnende individuele gevallen die we wellicht horen of om ons heen hebben).

Wat wil er in ons en in de wereld opgeruimd worden zodat we nieuwe ruimte krijgen richting een schone toekomst?  

Lorie Ladd 5 stepsIk stel mezelf deze vraag elke dag, wat wil er in mij geschoond worden? Wat wil er gezien worden, bewust gemaakt zodat het in beweging kan komen? En ja dat zijn meestal niet de leukste, gemakkelijkste of mooiste dingen. De schaduwkant in mij wil verlicht worden. Vaak gaat er een verlangen achter een schaduwkant of saborteur schuil… interessant om eens te onderzoeken. We worden meer stil gezet, gedwongen naar binnen te keren met minder vertier dat we nu buiten ons kunnen zoeken. Wat is jouw essentie en wat wil die laten weten/horen en kunnen we dat erkennen en wellicht inzetten? Kunnen we zijn met onze diepste angst, schaduw, oude ballast? En daarin even doorademen, zijn in je lichaam met wat er is, je hart openen en je licht erop laten schijnen. 


Het mooie van deze vernieuwde tijd met verhoogde energetische trilling is dat ons immuunsysteem heel snel het zelfgenezend vermogen kan activeren. Wat daarbij helpt is contact te maken met iets waar je dankbaar voor bent of een inspiratiebron. Dan gaat je eigen trilling heel snel omhoog en er zijn voorbeelden van spontane genezingen op die manier. Het vanuit binnen verlichten van wie jij bent, waar jij voor staat en wat jouw kernwaarden zijn wordt dan steeds makkelijker en kan wellicht ook anderen om je heen inspireren.  Het steunen van wat voor jou goed voelt, wat bij jou resoneert is daar een enorm hulpmiddel bij. Van binnen naar buiten, vanuit je innerlijke kracht. Je richten op waar je voor bent in plaats van in verzet te gaan waar of wie je tegen bent. Dus het ondersteunen wat JOUW waarheid is op dit moment en dat bekrachtigen werkt verlichtend. Zo kunnen er vanuit respect en ruimte meerdere waarheden naast elkaar bestaan en heeft ieder zijn eigen unieke waarheid. En vandaar uit kan er opgeruimd en geschoond worden, in onze lichamen en in de wereld… niet van uit discussie maar vanuit ons unieke ZIJN. Ons zijn dat ten alle tijden VRIJ is. Zo helpen we de ontwikkeling van onze mooie aarde met als unieke kenmerk de vrije wil. Dat is LICHTWERK.

Laat je iedere dag even inspireren om dankbaar te zijn voor je lichaam en je leven… laat je verlichten: https://www.youtube.com/watch?v=oLxzXS0LzKI

 Een mooi liedje van Stef Bos over de Onderstroom.

Scroll naar boven