Vergoedingen

Als je aanvullend verzekerd bent voor ziektekosten zijn er meestal diverse vergoedingsmogelijkheden. Check dit dus goed in je polis. Kinesiologie valt bij de meeste verzekeringen onder alternatieve geneeswijzen (soms onder beweegzorg). In de meeste gevallen wordt een deel van het consult vergoed, dit gaat niet ten koste van je eigen risico.

Check hier of en hoeveel recht je hebt op vergoeding vanuit de zorgverzekering!

Ik ben aangesloten bij RBCZ (306012) en de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen (VBAG 21711005) en werk volgens deze algemene voorwaarden. Wil jij een actueel overzicht van welke zorgverzekeraars kinesiologie vergoeden? Ik heb de vereiste PLATO eisen op het gebied van Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis waar sommige zorgverzekeraars om vragen.  Loopbaanconsulten en bedrijfstrajecten worden niet vergoed vanuit aanvullende zorgverzekeringen.


Kinesiologie is een aanvullende behandelmethode en vormt geen vervanging van reguliere medische zorg. Bij gezondheidsklachten is het te allen tijde nodig een huisarts te consulteren. Verder is het raadzaam om behandelende artsen/deskundigen op de hoogte te brengen van de resultaten en is onderlinge afstemming indien gewenst mogelijk.

“De natuur geneest, de therapeut is niet de meester, maar de dienaar van de natuur,
de zieke wordt teruggeleid naar gehoorzaamheid aan de wetten van de natuur.”
Hippocrates: Griekse arts, grondlegger van de westerse Geneeskunde

Scroll naar boven