Hormoononbalans

Hormonen zeggen iets over hoe het stroomt in je leven. Als je hormonen niet goed in balans zijn is de kans groot dat je niet lekker in je vel zit. Dat geldt voor iedereen, man of vrouw. Als we vaak stress hebben en veel van ons lichaam vergen, dan vragen we veel van onze bijnieren (wist je dat de bijnieren bij de 4 meest belangrijke organen van het lichaam hoort!). Daarnaast zijn er bij vrouwen een aantal periodes waarbij de hormonen enorm veranderen: in de pubertijd bij de start van de menstruatie, rondom een zwangerschap en in de overgang.

Met kinesiologie kunnen we door middel van de spiertest energetische onbalansen op de lichaamseigen hormonen opsporen en indien nodig beter in balans brengen. Naast een goed werkend immuunsysteem is een hormonale balans in het lichaam een belangrijke voorwaarde om goed te kunnen functioneren.

“Na jaren geen menstruatie te hebben gehad was ik opeens zo blij met mijn eerste ongesteldheid. Dankzij goede voeding en kinesiologie kan ik dus toch een cyclus hebben!”

“De natuur geneest, de therapeut is niet de meester, maar de dienaar van de natuur,
de zieke wordt teruggeleid naar gehoorzaamheid aan de wetten van de natuur.”
Hippocrates: Griekse arts, grondlegger van de westerse Geneeskunde

Scroll naar boven