Stressklachten

Stress is niet meer weg te denken uit onze samenleving. De druk die we onszelf en elkaar opleggen lijkt alleen maar groter te worden. Stress is niet altijd negatief, denk aan topsporters of artiesten die plankenkoorts hebben. Positieve stress om vervolgens een goede prestatie te kunnen neerzetten. Als ons lichaam echter langdurig onder negatieve stress staat zal ons immuunsysteem eerder uit balans raken met allerlei mogelijke klachten als gevolg. Onze bijnieren worden extra belast en de stresshormonen adrenaline en cortisol blijven door ons lichaam gieren. Zo kan er chronische stress ontstaan.

We testen uit aan de hand van de spiertest hoe het lichaam beter met stress en de voortdurende veranderingen kan omgaan en wat daarbij kan ondersteunen. Eventuele emotionele stress rondom gebeurtenissen wordt door stress release technieken afgevoerd zodat er nieuwe ruimte ontstaat om het in de toekomt op een andere manier te gaan doen. Een manier die je als minder stressvol ervaart en daardoor minder belastend is.

“Ik wist dat stress niet goed voor je was maar dat het zoveel invloed kan hebben op je gezondheid! Gelukkig kan mijn immuunsysteem stap voor stap sterker worden zodat ik er beter mee om kan gaan”.

“De natuur geneest, de therapeut is niet de meester, maar de dienaar van de natuur,
de zieke wordt teruggeleid naar gehoorzaamheid aan de wetten van de natuur.”
Hippocrates: Griekse arts, grondlegger van de westerse Geneeskunde

Scroll naar boven