Je volledige potentie vieren!

Je volledige potentie vieren!

De balans tussen het koesteren van en het focussen op je kracht…Het is heerlijk zomerweer, de eerste vakanties zijn begonnen. Alles in de natuur laat zijn volledige pracht en praal zien. Lange dagen, zomerzon, zinderende energie… Ik merk dat ook aan mezelf en de mensen om me heen. Een hoop dynamiek, een hoop nieuwe plannen en daarnaast ook de behoefte aan rust en het bijkomen van alle drukte van de afgelopen tijd.

Afgelopen weekend was ik op mijn diploma uitreiking en als slot van een opleiding besloten we met elkaar plankjes door te gaan slaan. Dit lukt alleen als je je goed kunt focussen op datgene wat je wilt (wat is je doel), je je (denk)krachten kunt bundelen tot een geheel en dan vol vertrouwen letterlijk je slag slaat. Yes! Die plank waarvan je van tevoren dacht: dat gaat me nooit lukken lijkt te veranderen in een ijsstokje op het moment dat je je er daadwerkelijk voor gaat.

Zo gaat het ook in mijn leven er vaak aan toe, als ik echt iets wil dan zal alles in het universum meewerken om dat voor elkaar te krijgen, is mijn overtuiging. Als ik ga twijfelen of dubbele signalen uit ga zenden, wordt het echter een stukje lastiger. Toch kan het ook zo zijn dat je bepaalde dingen te graag wilt, je komt dan in een overfocus terecht waarbij je zo gefocused bent op iets dat je de rest van de wereld uitschakelt, en daarbij ook de creatieve oplossingen die je vaak zelf niet kunt bedenken. Je hebt het dan over te graag willen, het te goed willen doen, te perfect, te snel… En heb ook ik proefondervindelijk ontdekt, te is meestal niet optimaal, alleen bij tevreden zoals ze zeggen.

Op wilskracht kun je een hoop bereiken, het kan je echter (op den duur) ook uitputten. Vandaar dat ik me de laatste tijd steeds meer richt op de balans hierin: Ik zet mijn intentie neer, ik laat het vervolgens ‘los’ zonder de verbinding ermee te verliezen en ik volg de signalen in het nu, vanuit mijn lichaam, vanuit de kosmos, vanuit alles wat er om me heen gebeurt. Controle laten vieren en vertrouwen en overgave de kans geven… en dan blijkt opeens dat er een veel grotere kracht door me heen kan stromen. De flow, mijn volledige potentie laat zich zien en alles lijkt te lukken en meer als vanzelf te gaan. Yes! En dan genieten en het niet willen vasthouden, alleen maar genieten in het nu, geen verleden, geen toekomst… alleen maar nu. Dat is voor mij het leven vieren! Ik wens je een mooie zomer waarin je helemaal in je kracht kan staan.

Wat staat jou in de weg om je volledige kracht te laten stromen?

  • Zijn gevoel en verstand vaak met elkaar in strijd (Ken je de ‘mindfuck’ maar al te goed?)
  • Neem je te weinig tijd voor jezelf om dingen te verteren en tot nieuwe inspiratie te komen?
  • Ben je van nature meer een gever dan een nemer en wat biedt dit je dan?
  • …..
Scroll naar boven