Praktische tips om trouw te blijven aan jezelf

1) Switching is een tijdelijke verwarring, tijdelijk staat er teveel druk op de ketel. Je staat daardoor niet meer goed in je eigen centrum.  Met de Voor/achter (stuit) switchingpunten kun je balans brengen in het gevoel van: Van voren niet meer weten dat je van achter leeft. Jezelf voorbij lopen, teveel hooi op je vork nemen en altijd maar druk zijn en doorgaan. Je brengt balans in de voorkant en achterkant van je lichaam zodat je beter bij jezelf kan blijven.
Dagelijks masseren (in ieder geval ’s ochtends en bij drukte vaker door de dag heen): Ene hand op stuitgebied, heiligbeen masseren en andere hand stil op de navel leggen. Na 30 seconden tot 1 minuut wisselen van hand.

2) Blok per week een paar oplaadmomenten en doe dit een aantal weken vooruit. Dit is tijd voor jou waar niemand aan gaat komen! Je kan deze momenten ‘leeg’ laten en op het moment zelf kijken waar je zin in hebt en jezelf verwennen of je kan iets echt plannen voor jezelf (een massage, een filmpje,…) waar je je op kan verheugen. Zorg er echter voor dat je altijd voldoende ‘lege’momenten in je agenda hebt want anders kunnen ook de geplande ‘voor jezelf momenten’ als een druk gaan voelen op den duur.

3) Wil je meer bewustzijn krijgen over waar jij je tijd aan besteed, maak dan eens een cirkel die je in taartpunten verdeelt. Geef iedere taartpunt een naam qua tijdsbesteding en doe dit op je gevoel. Houd dan eens een week bij op papier waar je je tijd daadwerkelijk aan besteed en maak aan het eind van de week een nieuwe cirkel met taartpunten. Kijk naar de verschillen. Vraag je naar aanleiding hiervan af waar je meer tijd aan zou willen besteden en maak een voor jouw ideale tijdscirkel (zie bovenstaand voorbeeld). Wat wil je meer doen en wat moet je daarvoor laten en kijk eens of je dat bewust in de praktijk kan brengen.

Scroll naar boven