Van angst naar liefde, op weg naar Vrijheid…

Hoe vergaat het jou nu we steeds wat meer ‘mogen’? Sinds 11 mei ben ik weer live aan het werk in de praktijk en hoor ik van heel veel mensen dat de afgelopen periode hen, naast het individuele leed en alle inperkingen, ergens ook wel goed heeft gedaan. We zijn letterlijk en figuurlijk even op onszelf teruggeworpen, een time-out. Even afstemmen, afvragen loop ik nog wel op mijn (zielen)pad,  ben ik nog verbonden met mijn natuur(lijke ritme)? Voel ik me vrij om dingen anders te gaan doen als dat goed voelt? Dit zijn in mijn ogen zeer essentiële vragen. Ook bij mij kwamen deze vragen de afgelopen maanden voorbij. Wat een bijzondere tijd om na te denken waar het leven in essentie over gaat.

In mijn blog van januari had ik het over dat het nu (het jaar 2020) de tijd is om te doen waar je voor bedoeld bent. Het artikel in april ging erover om nu je kans te grijpen, je zielenpad (opnieuw) te volgen en in je kracht te komen. En het gaat razendsnel, nu zitten we alweer in de volgende fase: de fase waarin mensen gaan staan voor hun kracht, kleur bekennen, laten zien wat hun waarheid is en wat voor hen resoneert. En dat geeft wrijving, in het klein en in het groot! Dat zien we op vele gebieden om ons heen. Veel mensen zijn bij zichzelf te rade gegaan en voelen wat er nu klopt voor hen. Maar is dat ook zo voor de ander, dat is de spannende vraag die ons nu uitdaagt. En mogen we onze eigen waarheid hebben en uiten en elkaar vervolgens bevragen, niet om te overtuigen maar om elkaars blikveld te verruimen? Is dat niet werkelijke vrijheid? Ik heb mijn waarheid, jij hebt jouw waarheid en kunnen die naast elkaar bestaan, kunnen we met respect en liefde oprecht luisteren naar elkaar en wellicht elkaar inspireren tot nieuwe invalshoeken. Wrijving kan immers glans geven!

Ik gun dat een ieder, altijd al, maar zeker in deze tijd waarin de polarisatie in de samenleving steeds groter lijkt. Als ik verder kijk dan de oppervlakte zie ik ook nieuwe verbinding ontstaan en prachtige initiatieven, creatief en inspirerend. Mensen die de moed hebben om voor hun waarheid te gaan staan, die te uiten en ook vol respect naar de waarheid van de ander luisteren en hé…. soms kan blijken dat er dan van binnenuit, vanuit innerlijke kracht een nieuwe verbinding ontstaat.  We stappen uit de angst, we stappen in de liefde! We stappen uit de controle, we stappen in onwetenheid, op weg naar…. (meer) vrijheid.  Is dit het waar deze periode ons toe wil uitnodigen? Is dit wat de natuur ons misschien wil laten zien? Willen we als mens alles controleren, willen we dat? Ik hoor mensen het hebben over transhumanisme, de mensmachines… is dat de toekomst (die we willen)? Hoe lang kunnen we een natuurlijk virus bestrijden met onnatuurlijke middelen? Is het middel niet erger dan de kwaal? Kunnen we nu terugkijken en evalueren en ook nieuwe onderzoeken meewegen richting de toekomst? En waarom hebben we het niet over het versterken van het immuunsysteem, (een ingenieus systeem dat iedereen van nature heeft) en aanpassingen in lifestyle? Allemaal essentiële vragen die ons allen raken en die nu aan de orde zijn. Ik hoop dat we in gesprek gaan en blijven. Op alle niveaus.

Hoe zou het zijn als we elkaar vinden in waar we VOOR zijn in plaats van tegen? VRIJHEID… MENSELIJKHEID… LIEFDE… RESPECT, VERTROUWEN en vul maar in… dan komen we uit op het niveau van bestaansrecht als mens en onze grondwetten als samenleving. En dat is precies waar we ons nu bevinden? Er ligt heel concreet een voorstel om per 1 juli een spoedwet te introduceren waar iedereen in mijn ogen wel van op de hoogte moet zijn. Die voor een ieder van ons immers allerlei gevolgen kan hebben. Maar schokkend genoeg hoor ik heel veel mensen die er weinig tot niets van weten! Ik waag me niet aan een verdere linken met reacties, maar google erop en doe je eigen onderzoek mocht je er nog niets vanaf weten. En laat hier je stem horen mocht je het er niet mee eens zijn. Maar doe vooral wat voor jou goed voelt, informeer je en kies in vrijheid wat past. Dit wetsvoorstel roept al zoveel kritiek en vragen op dat de geplande datum van 1 juli inmiddels is losgelaten.  Hopelijk wordt er de komende maanden openlijk gesproken over volgende stappen door het volk en de volksvertegenwoordiging… vanuit vrijheid van meningsuiting.

Waar ik op hoop richting de toekomst dat we allen wakker en kritisch blijven, dat ook in de media alle kanten van de huidige situatie belicht worden, dat we onze eigen verantwoordelijkheid nemen, dat we elkaar dat vertrouwen kunnen geven. En dat we opstaan vanuit innerlijke kracht, vanuit onze waarheid met respect en een luisterend oor naar de waarheid van een ander. Samen als mensen in vrijheid, levend vanuit het hart! De mensen vanuit natuurlijke kracht, in vrijheid verbonden.

 

Scroll naar boven