Het is nu de tijd, grijp je kans!

We leven in een bizarre en bijzondere tijd momenteel. Nog net op tijd kon ik terugkomen van een prachtige reis uit Egypte en de wereld was compleet veranderd. Ik kwam terug in een Nederland waar ik de regels niet kende…
Deze tijd raakt ons allemaal, in meer of mindere mate. Nare beelden en verhalen komen tot ons, gemis en/of verlies van dierbare mensen zijn aan de orde van de dag (misschien zelfs dicht om je heen). Het vraagt veel van ons: acceptatie, bewustwording, dealen met, loslaten, aanpassen, niet weten. Vanuit de reguliere media, vanuit de social media worden we overspoelt met (angstige) informatie en zelf raken we er ook niet over uit gepraat. Ik wil beginnen met iedereen veel gezondheid, moed, wijsheid en inzicht te wensen in deze tijd. Voor jezelf en je dierbaren om je heen. Dat gezegd hebbende wil ik je uitnodigen met wellicht een andere blik te kijken naar deze bijzondere periode.

Er valt zoveel te zeggen en tegelijkertijd ook zo weinig. Ik had me voorgenomen er niets over te schrijven maar ik krijg toch van veel kanten de vraag hoe ik deze periode zie en beleef. Dus ik ga vanuit mijn eigen beleving en gezichtspunt dit met jullie delen. Kijk wat je aanspreekt en inspireert, maar doe vooral je eigen onderzoek en volg je eigen gevoel.

Ik zie deze periode als een uitnodiging van de ziel. Ziel in de breedste zin van het woord, natuurlijk mijn eigen ziel maar ook de ziel van de aarde. Een uitnodiging om bij onszelf te rade te gaan of we nog op het goede pad zitten. (Zie ook mijn blog uit januari als inleiding). En ook tijdens het zwemmen met wilde dolfijnen, net toen in Nederland het Corona virus zich sneller ging verspreiden, werd dat me heel duidelijk. Opnieuw afstemmen en verbinding zoeken… met onze ware natuur en met de natuur. Ik hoor mensen (in mijn praktijk) al tijden zeggen: “Zo kan het niet veel langer doorgaan”. De natuur laat ons al tijden zien dat er verandering nodig is en snel, oude systemen proberen met meer van hetzelfde nog overeind te blijven. En toen stond de wereld stil. Het Corona virus… wie had gedacht dat het in deze vorm zou komen?

Ik leef mee met mensen die het persoonlijk treft, stuur energie naar de mensheid, de aarde en het universum. Ik observeer wat er gebeurt, welke theorieën er zijn, welke achtergronden er worden aangehaald en gesuggereerd (en dat zijn er nogal wat)… en ik weet het niet. En ik hoef het ook niet te weten. In mijn kinesiologische sessies ga ik in gesprek met het lichaam en de klacht en luister wat er gezegd wil worden. Wat zou het Corona virus ons willen vertellen, wat zou het jou willen vertellen?

Ik zie deze periode ook als een kans, een pas op de plaats om (opnieuw) naar binnen te gaan en te kijken of ik nog op mijn zielenpad loop. Ik neem rust, ga de natuur in, mediteer, voel waar ik behoefte aan heb en doe wat in me opkomt. Ik zou het willen omschrijven als: ik luister naar mijn ziel. En dan word ik blij, tevreden, DANKBAAR. En vanuit die dankbaarheid stel ik me een wereld voor zoals ik die zou willen in de toekomst. Wat je uitstraalt trek je immers aan, zo heb ik eerder geschreven over de wet van aantrekking. En ik hoop dus stiekem dat heel veel mensen dat met mij doen. Focussen op vertrouwen, licht en liefde en dat uitstralen in hun daden, energetisch of aards, op alle manieren! En natuurlijk kijken we naar het nieuws en leven we mee met alle (individuele) pijn die en leed dat er momenteel is. Sterker nog: door daar ook mee te zijn kunnen we het gezamenlijk dragen. Met elkaar! Maar laten we zeker ook de mogelijkheden van deze periode niet vergeten, de veerkracht en de humor en de creativiteit die we als mensen hebben. Laten we die kant met elkaar ook voeden. Want zo vergroten we met elkaar de positieve trilling van de aarde, de transformatie die nodig is en waar we dus misschien opeens zo zichtbaar middenin zitten.

Ik krijg gelukkig heel veel mails van cliënten die me laten weten dat het eigenlijk heel goed met ze gaat, ze ook wel genieten van deze tijd. En dat mag in mijn ogen, we hoeven onze kracht niet klein te houden. Dit is wat de wereld nodig heeft, juist nu! Laten we onze positiviteit volop inzetten in onze omgeving waar het nodig is, met elkaar in gezin/familie, voor de hele mensheid en de natuur en ons zonnestelsel. Laten we het samen doen en samen dragen, vol positieve veerkracht. Zondag 5 april om 4.45 uur is een wereldwijde transformerende meditatie gepland, voel je je geroepen… doe lekker mee! Wil je een mooie Nederlands gesproken ondersteuning van deze meditatie begeleid door Theta golven, luister dan hier (met dank aan Jacqueline Streefkerk van Magical Tours)

Ik wens je alle goeds, gezondheid voor de komende tijd, veel mooi innerlijk werk van wat je daadwerkelijk wilt richting de toekomst.
Ik wens je veel veerkracht en veel verandering en transformatie, met de stroom mee die voor jou passend voelt!
Mijn zwemmen met wilde dolfijnen heeft me daarbij enorm ondersteund dus laat je hierdoor aanraken als je wilt… de helende energie van de wilde dolfijnen in het Sataya rif in Egypte!

Take care lieve mensen en blijf gezond en weet me te vinden indien nodig! Warme groet, Mirjam

Scroll naar boven