Het is nu de tijd om te leven waar je voor bedoeld bent!

Het jaar 2020, het klinkt als een magisch getal. En als we kijken naar de planeet standen belooft het een jaar van transitie en diepe transformatie te worden.
Een jaar waarin we afrekenen met oude knellende banden om nieuwe verbindingen en samenwerkingen aan te gaan. Om helemaal te kunnen gaan leven zoals we bedoeld zijn. Waar wil jij je op richten in dit nieuwe jaar, wat wil jij uitstralen? Het is meer dan ooit de tijd om naar binnen te gaan, en je vervolgens moedig vanuit innerlijke kracht te laten zien en horen. Van angst naar liefde!

Dat vraagt nogal wat, van angst naar liefde… dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Voor veel mensen een hele uitdaging. Dat houdt in controle loslaten, vertrouwen op… ja op wat eigenlijk? Uit het hoofd, uit gedachten, emoties en zijn in het hier en nu. In je lijf, bij je adem en met vertrouwen dat als je meer loslaat, er als vanzelf ruimte komt voor iets nieuws, iets passends. Ik heb wel eens gelezen dat wij als mensen maar 4% van ons bewustzijn daadwerkelijk gebruiken. Niet alles kunnen we dus met onze mind snappen en verklaren. Hoeveel is er dan meer mogelijk als je durft los te laten? Mijn ervaring is dat de mooiste dingen kunnen ontstaan als je het even ‘niet in de hand’ hebt. 

Hoe ik dat doe? Ik zet een intentie van iets wat ik wil, dat visualiseer ik en dan laat ik het los in vertrouwen. Mijn intentie en verlangen blijf ik met positieve emoties voeden, al mijn zintuigen doen daar aan mee. En ik ben dankbaar voor wat ik heb, wie ik ben, wat ik meemaak en wat er gaat komen. Van deze instelling heb ik al vaak profijt gehad in mijn leven. Op die manier heb ik bijvoorbeeld een mooie baan gekregen (wat echt onmogelijk leek aangezien het profiel was: oudere mannen met een beta achtergrond), inspirerende mensen ontmoet op het juiste moment in mijn leven en kwam er zelfs ooit een prachtige woonplek op mijn pad.   

In mijn ogen zit de uitnodiging in dit proces het blijven vertrouwen. Twijfelen of negatief denken… dat is de valkuil! Daarnaast is het belangrijk de weg naar je intentie toe los te laten. Want die weet je niet (96% van het bewustzijn heb je geen contact mee) dus daar hoef je je hoofd niet over te buigen. En natuurlijk twijfel ik ook wel eens, is het lastig om altijd dankbaar te zijn, en is het angstig om echt bij of in je kracht te komen (het grootste deel van de mensen heeft meer angst voor succes dan voor mislukking, zo blijkt uit onderzoek). Allemaal waar, maar wel iets om over na te denken en om te trainen. Vanuit oefening en volhouden kunnen nieuwe neurologische paden ontstaan die ons gaan ondersteunen. Zeker dus de moeite waard om de controle eens te laten vieren. Wat een bevrijding kan dat opleveren.

Durf jij dit jaar vol vertrouwen te gaan voor wat écht bij je past? Durf jij uit (de slachtofferrol van) het verleden te stappen en je vanuit het niet weten, een goede intentie en een positieve emotie te laten verassen? Durf jij te laten zien en horen wie jij in wezen bent, al is het tegen de gebaande paden en systemen in?
Wat je uitstraalt trek je immers aan… volgens mij is het tijd. De sterren staan gunstig en zijn er klaar voor, hoe zit het met jou? Als je (terug)geroepen wordt op jouw pad, dan is het tijd om te gaan, om los te breken indien nodig. Hoe spannend misschien ook. Het motto van Pippi Langkous zegt het al: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” Vol verwondering stap voor stap… Ik wens je een goede reis op jouw natuurlijke pad!

Als je een idee wilt krijgen van de oneindigheid van het bewustzijn en hoe weinig wij daadwerkelijk waarnemen in relatie tot de mogelijkheden is dit een kort inspirerend filmpje 

Scroll naar boven