Heerlijke brownies: gezond en snel te maken

Ken je dat? Je wilt gezond eten maar omdat vol te houden is het wel van belang dat het dan ook lekker is.
En dat je af en toe een lekker tussendoortje hebt. Probeer deze zelfgemaakte brownies, heel gezond en makkelijk te maken en om je vingers bij af te likken. Deze brownies zijn lactosevrij, glutenvrij en suikervrij. Als je overgevoelig of allergisch bent voor noten, kun je die weglaten. Wat je kan doen is sinnaasappelschil toevoegen ter variatie, geeft een heerlijk verassende en frisse smaak.

Bron: zoetrecepten.nl

Benodigdheden:

  • 250 gram ontpitte dadels
  • 250 ml ongezoete appelmoes
  • 75 gram cacaopoeder
  • 1 tl vanille aroma
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 gram hazelnoten
  • 150 gram extra pure chocolade

Bereiding:

  1. Week de ontpitte dadels 10 minuten in een bak met heet water. Doe de geweekte dadels hierna samen met de appelmoes in de blender en maal zo fijn mogelijk. Tip: schud tussendoor met de blender. Wel goed vasthouden ;).
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakblik in van 15 bij 25 cm en bekleed met bakpapier.
  3. Giet het mengsel in een beslag kom en mix hier het cacaopoeder en de vanille aroma doorheen. Mix vervolgens ook de eieren erdoorheen en wanneer deze goed zijn opgenomen ook het amandelmeel en bakpoeder.
  4. Hak de hazelnoten grof en zet 50 gram hiervan apart. Meng 100 gram door het beslag. Neem de bakvorm en giet hier het browniebeslag in. Zet de brownies voor 45 minuten in de voorverwarmde oven, maar dek de brownies na 25 minuten af met aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet te donker wordt.
  5. Laat de brownies hierna goed afkoelen. Smelt de pure chocolade au bain-marie, giet deze over de brownie, strijk glad en verdeel de overgebleven hazelnootjes erover. Laat de pure chocolade opstijven voor het aansnijden.
  6. Bewaar de brownies max. vijf dagen in een goed afgesloten bak of vries ze in.
Scroll naar boven