Maak zelf supergezonde chocola

Ontdek hoe gezond pure chocola is

Veel vrouwen zijn dol op chocola. Misschien wist je al dat pure chocola heel gezond is. Maar wist je ook dat je het heel makkelijk zelf kunt maken? Dus heb je als goed voornemen om gezonder en bewuster te gaan eten en en minder te gaan snoepen, dan is onderstaand recept een gezonde snack voor tussendoor. Kies je ervoor om chocola te kopen, kies dan voor een donkere variant met minimaal 70% cacao (waarbij het eerste bestanddeel op het etiket cacaomassa is).

De gezonde voordelen van pure chocola op een rijtje:
* Cacao is goed voor ons humeur, het bevat diverse stofjes die positief en oppeppend werken.
* Cacaobonen bevatten veel antioxidanten (flavonoïden), die de schadelijke inwerking van zuurstof tegengaan en ons “jong” houden.
* Cacao heeft een gunstige invloed op de hormoonhuishouding door het aanvullen van bepaalde neurotransmitters zoals dopamine.
* Cacao is rijk aan magnesium (wat in onze bodem steeds minder aanwezig is en dus veel mensen een tekort aan hebben) dat onder andere zorgt voor een ontspannen gevoel.

Eet niet teveel pure chocola in één keer want dat kan bepaalde positieve effecten weer teniet doen. En aangezien pure chocola behoorlijk bitter kan zijn voor sommige mensen is het een aanrader om het percentage cacao langzaam te verhogen.

Onderstaand een simpel en lekker recept van pure chocola dat in een handomdraai gemaakt is:

Benodigdheden: 
70 gr. Gemengde noten fijngemalen (bv. hazelnoten, amandelen, walnoten)
150 gr. Gedroogde vruchten fijn gesneden (bv. abrikozen en vijgen)
40 gr. Havermout fijn
40 gr. (Biologische) cacaopoeder
70 gr. (Biologische) Roomboter of een mengsel (bv. 30 gr Roomboter, 20 gr. Kokosvet en 20 gr. Kokoscreme)

Bereiding:
Smelt de boter (+ mengsel met kokosvet en -crème) in een steelpan op laag vuur. Vuur uit, cacaopoeder erbij, roeren. Meng de noten, vruchten en havermout en voeg ook dit mengsel toe. Geheel goed roeren en in een vorm scheppen. Met de achterkant van een lepel goed aandrukken. 4 uur afgedekt in de koelkast zetten. Klaar.

Zo simpel is het… Eet smakelijk en gezond!

Scroll naar boven