Van NEE naar JA!

Soms willen we graag nieuwe wegen inslaan maar verschijnen er direct allerlei beren op de weg, de zogenaamde Ja-maars. We stuiten op een soort weerstand waar we maar moeilijk of soms niet doorheen kunnen komen. Dit kan onze ontwikkeling danig in de weg staan bij de veranderingen die we door willen of moeten maken.

Stress van de weerstand afhalen
Weerstand komt vaak om de hoek kijken bij angst. Weet dat achter je angst vaak ook je verlangen zit en daar ligt in de meeste gevallen ook je kracht. Je weerstand in beeld krijgen en erkennen in plaats van negeren kan helpen op weg naar veranderen. Probeer bij weerstand op veranderingen eens de volgende oefening.

Deel een papier in 2 helften, links en rechts. Schrijf links iets dat je graag wilt, een positieve stelling bv. Schrijf direct rechts welke gedachte of welk gevoel er dan in je opkomt, zonder oordeel. Schrijf opnieuw links de stelling en de negatieve reacties aan de rechterkant. Ga hiermee door totdat er geen reactie meer opkomt of er zelfs een positieve reactie volgt. Op deze manier haal je de negatieve emotionele lading van dingen die je graag wilt af. Je krijgt de achterliggende angst in beeld (en vaak ook het verlangen) en haalt de stress van de angst af waardoor het makkelijker wordt om stappen ook daadwerkelijk te gaan zetten.

Soms is het echter zo dat je ondanks je wil om écht te veranderen, je energiesysteem op NEE blijft staan. Kinesiologie is een feedbacksysteem van het lichaam dat daarbij uitkomst kan bieden. Door middel van spiertesten wordt het onbewuste bewust gemaakt, blokkades op een diep niveau opgespoord en gecorrigeerd. Het lichaam komt uiteindelijk op JA, spreekt het zelfgenezend vermogen aan en kan een verandering ondersteunen waardoor het wel gaat lukken. Zo kun je werken aan bv. beperkende overtuigingen, het doorbreken van oude patronen of het aanpakken van allergieën.

Scroll naar boven