Oefening: blijf in verbinding met jezelf

Twee oefeningen die behulpzaam kunnen zijn om je verbonden te (blijven) voelen met jezelf: 

 1) Passieprogramma:
Schrijf voor jezelf een aantal thema’s of onderwerpen die voor jou belangrijk zijn, waar je aandacht aan wilt besteden. Start er bijvoorbeeld met 3. Schrijf vervolgens op wat je wilt doen mbt dat thema. En hoe vaak je dat wilt doen. Zet dit alles in een tabel, bijvoorbeeld:

  Passie Wat ga ik doen? Hoe vaak? Gelukt?
1 Natuur Bewuste activiteiten in de natuur 2 x per week  
2 Voor mezelf opkomen Uitspreken wat ik voel en hoe ik dingen zie of wil Doorlopend:op mijn werk, thuis, in contact met vrienden  
3 Eenvoud/rust Mediteren

Huis checken op overbodige dingen, die wegdoen

Iedere dag 20 min. 
Week 2 en vervolgens doorlopend
 

Kijk 1 x per week terug naar de thema’s en evalueer hoe je het gedaan hebt. Leg daarbij de nadruk op wat goed is gegaan en niet op wat niet gelukt is. Kijk verder wat er door de week heen (als vanzelf) voor een positieve dingen gebeurd zijn met betrekking tot je thema’s en laat je verrassen door de synchroniciteit. Bepaal vervolgens vanuit dat punt wat je jezelf voor de volgende periode (week, maand afhankelijk van je thema’s) voorneemt. Zo houd je contact met wat voor jou belangrijk is en kun je ook op een positieve manier terugkijken (let eens op wat dit met je energie doet!). 

 2) Masseren van Switching punten boven/onder:
Switching is een tijdelijke verwarring van het energiesysteem, dit ontstaat wanneer iemand onder stress staat. Tijdelijk staat er dan teveel druk op de ketel. Wanneer je veel ‘in je hoofd zit’ en op zo’n moment moeilijk contact kunt krijgen met de rest van je lichaam kan het helpen de volgende punten te masseren. 

Leg een hand stil op je navel. Leg de duim van je andere hand net onder je onderlip en de wijs- en middelvinger van dezelfde hand net boven je bovenlip en masseer deze punten. Doe dit 30 sec. tot 1 minuut, wissel van hand en doe hetzelfde.
Soms doet je lichaam niet wat je hoofd wil of snapt je hoofd niet wat je lichaam bedoeld. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je veel plannen hebt maar er niets van terecht komt. Het dagelijks masseren van bovenstaande punten (uiteinden van 2 belangrijke energiebanen) helpt de communicatie tussen hoofd en lichaam te optimaliseren.

Scroll naar boven