Versterk je uitstraling!

In de vakantieperiode hebben we over het algemeen wat meer tijd voor onszelf, te genieten van het moment, orde op zaken te brengen en nieuwe plannen te maken. Om deze plannen vervolgens ook uit te kunnen voeren kan een optimale uitstraling zeker helpen. Hieronder een aantal tips om op een eenvoudige manier je uitstraling te versterken en je weer op te laden.

Water drinken
Het klinkt cliché maar dit is ook het makkelijkst. Drink voldoende zuiver water (dus afgezien van bv. (kruiden)thee), vooral in deze tijd van het jaar. 1,5 – 2 liter tijdens de warme dagen. Niet alleen je huid gaat er van stralen maar ook oude afvalstoffen worden gemakkelijker afgevoerd. Voor elke kop koffie/thee of glas alcohol een extra glas water drinken.

Energiedagboek
Dit is een mooie periode om eens te kijken waar jij nou echt energie van krijgt. Doorbreek even het ‘doorrenpatroon’, stap uit de sneltrein en houd eens bij wat jou energetisch kan voeden. En als je dat een aantal weken hebt bijgehouden zorg er dan vervolgens voor dat je na de vakantie ook voldoende van dit soort JIJ momenten inplant.

Bewegen op de nuchtere maag
Door direct na het opstaan te beginnen met lichaamsbeweging kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. Je krijgt meer zin in de dingen, je lichaam voelt soepeler aan, je energie stroomt beter door waardoor je meer “in de flow” kan komen. Voor mensen die willen afvallen is dit sowieso een extra goede tip. Eerst bewegen ‘s ochtends (we hebben een aantal uur niets gedaan dus er is nog voldoende reservevoorraad naar aanleiding van de vertering van de avondmaaltijd van de vorige dag) en daarna pas ontbijten.  

Energie terugsturen naar mensen/situaties
Sommige mensen zijn erg gevoelig voor energie of sferen van anderen en pikken gemakkelijk gevoelens op. Mijn motto hierin: wel meeleven, niet meelijden! Ieder heeft zijn eigen pad te lopen, je kan het niet voor iemand anders doen. Sterker nog: de ander heeft die situatie vaak nodig om zich aan te kunnen ontwikkelen hoe moeilijk dat soms ook is. Pik jij snel dingen over van anderen, probeer dan de volgende visualisatie: Zet een wit/goudgeel licht om je lichaam heen in gedachten, plaats de andere persoon of situatie buiten dit gebied. Laat alle energie die met diegene of die situatie te maken heeft vanuit jou terugstromen naar die persoon of situatie. Je kunt dat doen aan de hand van bijvoorbeeld een ‘energetisch cadeau’: verzamel alle energie die je hebt overgenomen in dit cadeau, doe er een mooie strik om en geef het cadeau in gedachten liefdevol aan die persoon terug. Ervaar eens hoe je je daarna voelt en kijk eens in de spiegel!

Opruimen
Ook door actief in je omgeving aan de slag te gaan met opruimen, ordenen van zaken die al te lang eigenlijk blijven liggen (dit slurpt energie) en nieuwe structuur aan te brengen, versterk je je uitstraling. Je hebt het gevoel dat je weer zelf stuurvrouw/-man bent in je leven en dat geeft een compleet andere uitstraling dan dat het leven je als het ware overkomt.

Genieten van het moment
Het zomerweer helpt vaak om meer te kunnen ontspannen en de boel voor even de boel te kunnen laten. Kijk eens naar jezelf hoe vaak je nou eigenlijk echt in het hier en nu aanwezig bent (en dus ook hoe vaak je geest alweer bezig is met de toekomst of nog hangt in het verleden). Door dankbaar te zijn voor het moment, dat kunnen hele kleine dingen zijn, kom je vaak eenvoudiger bij jezelf in het moment. De natuur in gaan, spelen met de kinderen of een keer een kruis in je agenda en niet bereikbaar zijn kan daarbij helpen.

Zorg voor een voedende omgeving
Wat is voedend voor jou? Wat heeft jouw lichaam nodig om optimaal in conditie te zijn en te kunnen stralen? Dan heb ik het niet alleen over voeding, maar ook over huidverzorging (helaas zit er tegenwoordig steeds meer stoffen in onze huidverzorging die onbalansen voor het lichaam geven!) gedachten (hoe vaak denken we niet aan wat er mis ging in plaats van goed), gezelschap (hoe vaak vinden we het niet heerlijk om te klagen met elkaar). Hoe vaak wijzen we onszelf niet af? Kijk hoe je jezelf en de mensen om je heen kan aanmoedigen en kijk eens wat er verandert…

Maar ook je woonomgeving en de plek op je werk, in hoeverre zijn deze voedend voor je?Helaas komen we steeds vaker bloot te staan aan schadelijke straling die ons energiesysteem en onze uitstraling danig ondermijnen. Het is goed om te weten als je hier gevoelig voor bent hoe je je kunt beschermen. Kom dan naar de gratis lezing op woensdagavond 4 september en meld je hier aan.

Door middel van kinesiologie kun je laten testen of je gevoelig reageert op straling of bijvoorbeeld bepaalde huidverzorgingsproducten of voeding e.d.

Een mooie zomer vol uitstraling!

Scroll naar boven