Praktische tips om vol vertrouwen tot bloei te komen

• Heb jij zicht op welke zaadjes in jouw lichaam (wellicht al heel lang geleden) gepland zijn om tot ontkieming te komen? Als het lastig is hier contact mee te krijgen houd dan eens gedurende een paar weken jouw ‘stralingsdagboekje’ bij. Schrijf in dit boekje (slim om het bij je te dragen) alle momenten waarop ‘jouw ogen stralen’, waar jij energie van krijgt. Door dit een aantal weken achter elkaar te doen krijg je meer inzicht in wat jouw ware passie is. Dit kan op het gebied van werk, een hobby maar ook hoe je bijvoorbeeld je leven wilt indelen.

• Om het contact met het vertrouwen te blijven houden en van daaruit creativiteit te vinden, ook in tijden dat het wat minder gaat, kan schrijven zeer behulpzaam zijn. In het boek The Artist Way van Julia Cameron geeft zij het advies van het schrijven van ochtendpagina’s: elke ochtend als je net wakker bent 3 pagina’s schrijven wat er in je opkomt. Alles is goed, niets is fout. Wat er in je gedachten omgaat dat schrijf je op… zonder censuur! Als je even niets weet te schrijven, schrijf dat dan gewoon letterlijk op, maar blijf vooral onophoudelijk doorschrijven. Het gaat erom dat je je hoofd als het ware leegschrijft en er ruimte komt voor rust, stilte, vertrouwen, leegte en vanuit daar voor nieuwe ideeën. Het vergt doorzetting om dit gedurende een tijd elke dag te doen, maar het werkt geweldig.

• Een vruchtbare bodem voor het ontkiemen van nieuwe zaden begint bij dat je je goed in je vel en veilig voelt bij jezelf. Mireille Mettes heeft hier een mooie methode voor ontwikkeld. De MIR methode (Mentale en Intuïtieve Reset), uniek en eenvoudig. Door minimaal een maand (ik adviseer 7 weken) 2 minuten per dag aan deze methode te besteden, wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam aangesproken. Kijk voor meer informatie op http://www.mirmethode.nl.

Scroll naar boven