Hoe ziet een eerste allergie consult eruit?

  • Intakegesprek: gezamenlijk onderzoek naar overgevoeligheden en achtergrondinformatie daaromtrent.
  • Testen immuunsysteem: door middel van spiertesten kijken we hoe jouw lichaam reageert op de diverse basisstoffen (vitaminen, mineralen e.d.) die het nodig heeft.
  • Testen van allergene stoffen: we testen producten waarvan jij weet/vermoedt dat je er overgevoelig voor bent (neem deze evt. mee in glazen potjes bij ingewikkelde samengestelde stoffen). We testen vervolgens of er nog meer overgevoeligheden zijn (aan de hand van diverse allergene stoffen in buisjes).
  • Naar aanleiding van bovenstaande uitkomsten bepalen we de aanpak van de te behandelen stoffen waar het lichaam overgevoelig op reageert.

behandeling allergieAls het immuunsysteem gebalanceerd is door middel van kinesiololgie en zo optimaal mogelijk werkt kunnen we vervolgens werken aan de overige overgevoeligheden. Waarschijnlijk zijn op dat moment de klachten van de overgevoeligheid of allergie al minder geworden, zo is dit in de praktijk vaak gebleken. We testen wat er nog nodig is aan het balanceren van allergene stoffen en verkrijgen door middel van de spiertest ook meer informatie over de (vaak) emotionele achtergronden. Soms is het daarbij mogelijk meerdere allergene stoffen in één keer te behandelen. 

Hierdoor wordt de ’angel’ van de overgevoeligheid gevonden en verwijderd waardoor het lichaam de stof waar het overgevoelig op reageert weer als een ‘normale’ stof gaat beschouwen en de klachten kunnen verminderen en zelfs verdwijnen. Na de behandeling dien je de allergene stof een aantal uur (maximaal 25 uur) te vermijden en krijg je, indien van toepassing, een tijdelijk dieet mee.

 

"De natuur geneest, de therapeut is niet de meester, maar de dienaar van de natuur,
de zieke wordt teruggeleid naar gehoorzaamheid aan de wetten van de natuur."
Hippocrates: Griekse arts, grondlegger van de westerse Geneeskunde

Touch2be

Waterbieslaan 65
3452 AM Vleuten
info@touch2be.nl
+31 6 44946401
Route

Aangesloten bij

Kvk 50696904
Beroepsvereniging VBAG 21711005
Koepelorganisatie RBCZ 306012
AGB zorgverlener 90-53383
AGB praktijk: 90-04468