We leven in een bizarre tijd vol uitdagingen. Wie had dit een jaar geleden kunnen bedenken? Onze vrije bewegingen zijn niet meer vanzelfsprekend en er is voor ons allen te offeren op dit moment. We doen het immers samen, met elkaar en voor elkaar! Een tijd die ons terugbrengt naar onze essentie, waar gaat het ons in wezen om? En wat hangt daar  dan allemaal mee samen? Bestaansrecht, naastenliefde, vrijheid. En dat raakt in ons allemaal iets aan, vandaar ook de polarisatie en het onbegrip dat je in het dagelijkse leven kan tegenkomen. Ieder heeft zijn eigen waarheid, niemand weet DE waarheid. Bestaat DE waarheid eigenlijk wel? We willen toch allemaal hetzelfde? Wat brengt ons deze bijzondere tijd?

Hoe vergaat het jou nu we steeds wat meer 'mogen'? Sinds 11 mei ben ik weer live aan het werk in de praktijk en hoor ik van heel veel mensen dat de afgelopen periode hen, naast het individuele leed en alle inperkingen, ergens ook wel goed heeft gedaan). We zijn letterlijk en figuurlijk even op onszelf teruggeworpen, een time-out. Even afstemmen, afvragen loop ik nog wel op mijn (zielen)pad,  ben ik nog verbonden met mijn natuur(lijke ritme)? Voel ik me vrij om dingen anders te gaan doen als dat goed voelt? Dit zijn in mijn ogen zeer essentiële vragen. Ook bij mij kwamen deze vragen de afgelopen maanden voorbij. Wat een bijzondere tijd om na te denken waar het leven in essentie over gaat.

DolfijnenWe leven in een bizarre en bijzondere tijd momenteel. Nog net op tijd kon ik terugkomen van een prachtige reis in Egypte en de wereld was compleet veranderd. Ik kwam terug in een Nederland waar ik de regels niet kende... Deze tijd raakt ons allemaal, in meer of mindere mate. Nare beelden en verhalen komen tot ons, gemis en/of verlies van dierbare mensen zijn aan de orde van de dag (misschien zelfs dicht om je heen). Het vraagt veel van ons: acceptatie, bewustwording, dealen met, loslaten, aanpassen, niet weten. Vanuit de reguliere media, vanuit de social media worden we overspoelt met (angstige) informatie en zelf raken we er ook niet over uit gepraat. Ik wil beginnen met iedereen veel gezondheid, moed, wijsheid en inzicht te wensen in deze tijd. Voor jezelf en je dierbaren om je heen. Dat gezegd hebbende wil ik je uitnodigen met wellicht een andere blik te kijken naar deze bijzondere periode.

Het jaar 2020, het klinkt als een magisch getal. En als we kijken naar de planeet standen belooft het een jaar van transitie en diepe transformatie te worden.
Een jaar waarin we afrekenen met oude knellende banden om nieuwe verbindingen en samenwerkingen aan te gaan. Om helemaal te kunnen gaan leven zoals we bedoeld zijn. Waar wil jij je op richten in dit nieuwe jaar, wat wil jij uitstralen? Het is meer dan ooit de tijd om naar binnen te gaan, en je vervolgens moedig vanuit innerlijke kracht te laten zien en horen. Van angst naar liefde! 

Ken je dat? Je wilt gezond eten maar omdat vol te houden is het wel van belang dat het dan ook lekker is.
En dat je af en toe een lekker tussendoortje hebt. Probeer deze zelfgemaakte brownies, heel gezond en makkelijk te maken en om je vingers bij af te likken.

"De natuur geneest, de therapeut is niet de meester, maar de dienaar van de natuur,
de zieke wordt teruggeleid naar gehoorzaamheid aan de wetten van de natuur."
Hippocrates: Griekse arts, grondlegger van de westerse Geneeskunde

Touch2be

Waterbieslaan 65
3452 AM Vleuten

+31 6 44946401
Route

Aangesloten bij

Kvk 50696904
Beroepsvereniging BvK 11.01.172 K
VBAG 21711005 en koepel RBCZ 306012
AGB zorgverlener 90-53383
AGB praktijk: 90-04468